Jouw rol als zorgondernemer

Als ik later oud ben en een hulpvraag heb… Hoe wil ik dan bejegend worden? Het antwoord op deze vraag staat elke dag centraal in jouw werk als zorgondernemer. “Het is onze uitdaging om de eigen regie van de bewoner te behouden en waar nodig ondersteuning te bieden. We nemen niet over, maar vullen aan. Altijd op een respectvolle manier”, vertelt Zorgbutler-ondernemer Els Sneep.

Bij een nieuwe locatie start je jouw Zorgbutler op, stel je jouw team samen en werf je bewoners. Bij een overnamelocatie stap je op een rijdende trein en kan je verder bouwen met jouw visie. Momenteel zoeken wij een zorgondernemer voor de overname van één van onze locaties in Rotterdam Ommoord.

Van persoonlijke zorg verlenen tot bewonerswerving

Als zorgondernemer is geen dag hetzelfde in de ZorgButler. Allereerst ondersteun je met jouw team zo’n 40 tot 45 bewoners in begeleiding en zorg, maar stimuleer je ook in het onderlinge contact tussen de bewoners. Je drinkt een bakje koffie in de gezamenlijke woonkamer of organiseert een gezellige woonkameractiviteit, zoals kerststukjes maken.

Naast de fysieke ondersteuning, run je achter de schermen wat er nog meer bij de zorg komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het contact met geïnteresseerden en toekomstige bewoners, het regelen van zorgbudgetten, het verzorgen van de administratie of contact met de huisarts van een bewoner.  

Teambuilding

Samen met je team zet je elke dag het geluk van de bewoner centraal. Daarom is het belangrijk om jouw visie uit te dragen naar jouw medewerkers. Als zorgondernemer ben je werkgever over een betrokken team en heb je de kans om jouw medewerkers te coachen en te ontwikkelen. Als Zorgbutler ben je een duizendpoot en de spil in een netwerk, maar ook regisseur van je eigen tijd en heb je de vrijheid om dingen op jouw manier te regelen.