1 jaar De Zorgbutler: 'Het was echt pionieren'

gezellig tafelen bij de Zorgbutler
Werken

Het is deze maand een jaar geleden dat De Zorgbutler van start ging in het Rotterdamse Pietje Bell Huis. Els Sneep, Ulrike van Tilburg en Angela Kunne zetten vorig jaar de stap naar het zorgondernemerschap en runnen sindsdien elk hun eigen 3 verdiepingen als Zorgbutler. “We zien huurders opknappen als ze hier komen.” 

De Zorgbutler ontstond als reactie op het sluiten van de verzorgingshuizen en is er voor mensen die nog prima zelfstandig kunnen wonen maar de zorg én gezelligheid liever wat dichterbij huis hebben. Net als bij de andere zorgformules van De Drie Notenboomen is één van de hoekstenen het zorgondernemerschap.  

“Het was echt pionieren’, vertelt Angela Kunne daarover in een interview met Aedes-Actiz, kenniscentrum Wonen-Zorg. “Ik ben gewoon begonnen want ik weet uit ervaring dat het zo het beste werkt. Niet alles helemaal uitdenken, gewoon van start gaan.” 

Net als Ulrike en Els heeft Angela een rijke ervaring in de zorg en is het leven als zorgondernemer een wens die in vervulling is gegaan. “We gaan hier uit van wat de mensen zelf kunnen, zij hebben de regie. Maar we zijn wel 24 uur per dag aanwezig om zorg te bieden waar nodig. We zien huurders opknappen als ze hier komen. Deze vorm van wonen voorkomt veel eenzaamheid en het geheim is simpel: aandacht.” 

Samen 

In het interview van Aedes-Actiz vertelt een 86-jarige bewoner dat hij ‘niet begrijpt waarom er nu pas een Zorgbutler is’. “Ik woonde tegenover een verzorgingshuis. Toen mijn vrouw plotseling overleed, dacht ik dat ik daar wel terecht kon. Maar ik werd de deur gewezen. Het gaat sluiten. Gelukkig kon ik hier terecht. We drinken samen koffie en de supermarkt zit om de hoek.” 

Delen: