Een gat in de markt!

Zorgbutler - tafel
Uit de huizen

Vraag aan Lia hoe ze het ervaart als medewerker in De Zorgbutler en je wordt overladen met superlatieven. Ze is helemaal om sinds de eerste dag dat ze hier binnenstapte. “Het is een gat in de markt”, zo zegt ze. “Je kunt hier echt de tijd nemen voor de mensen en naar hen luisteren. Of een knuffel geven als iemand daar behoefte aan heeft. Het zit ‘m in de gewone dingen. ”

Lia Zorgbutler

Lia werkt inmiddels enkele jaren bij De Zorgbutler, gevestigd in het complex aan de Cordell Hullplaats. “De filosofie van De Zorgbutler sprak me gelijk aan”, vertelt Lia. “Ze vertelde dat ze met haar Zorgbutler terug wil naar de basis, naar waar het werkelijk om draait in de zorg. En dat is precies wat hier gebeurt.”

Warm bad

De Zorgbutler is wat Lia betreft een ‘warm bad’. Sterker nog; ze zou er zelf haast gaan wonen. Ze steekt haar enthousiasme in ieder geval niet onder stoelen of banken, en vertelt het tegen iedereen die ze tegenkomt. “Het is gewoon echt geweldig om de bewoners hier zo te zien genieten. Ze zoeken elkaar op. Zie je ze ineens samen door de tuin lopen beneden. Dat is toch prachtig?! En dan is ’t hier ook nog eens betaalbaar voor iedereen.”

Wat Lia er vooral in aanspreekt is dat de bewoners volledig zelf beslissen hoe ze hun dag indelen en wat ze gaan doen, en daarbij hooguit de ondersteuning krijgen die écht nodig is. “Wie het wil help ik met douchen, of ik pak even de stofzuiger erbij. Maar het mooie hier is dat er ook volop tijd is om de bewoners te leren kennen. Dat is echt een verademing.”  

Delen: