Thaise kookkunsten op de 3e

24 Kitchen ZorgButler
Uit de huizen

Mevrouw De Haas zit rustig op de bank met haar tablet op schoot. Haar kamer is weer spik en span dankzij medewerker Lia die vakkundig haar dweil tussen het meubilair door beweegt. Mevrouw De Haas heeft het tafereel zojuist tevreden geobserveerd. "De verzorging is hier heel goed hoor", zegt ze. "En ze zijn allemaal zo lief voor me. Ik voel me hier helemaal thuis." 

Mevrouw de Haas - bewoner Zorgbutler
Mevrouw De Haas - bewoner Zorgbutler 

De 91-jarige mevrouw De Haas zit naar eigen zeggen in de ‘gezellige Zorgbutler’ helemaal op haar plek. Ze heeft een beetje hulp nodig hier en daar, maar kan nog prima zelf uit de voeten. Even met de metro een kleine boodschap doen bijvoorbeeld, of een ommetje maken met de rollator. “Ik ben hier overal in de omgeving al geweest", zo zegt ze. "Ik heb hier ook jaren vlakbij gewoond, in Alexanderpolder. Daar wilde ik eigenlijk blijven, maar ik had steeds wat meer hulp nodig. En ook behoefte aan wat meer contact."

Kookprogramma

Een aantal keer per week verzorgt Zorgbutler Angela een gezamenlijke maaltijd, maar net als de meeste andere bewoners kookt mevrouw De Haas het liefst gewoon lekker zelf in haar eigen keuken. Ter inspiratie klinken uit haar tablet de geluiden van een Thais kookprogramma. Ze zet het geluid wat harder. “Kijk eens even”, zegt ze. “Heerlijk hè, wat ze allemaal maken?” Maar zelf kan ze er ook wat van, zo getuigt een optreden op tv in het programma van tv-kok Danny Jansen op 24 Kitchen. “Ik ben op mijn 89e nog beroemd geworden”, lacht ze. “Ik heb samen met hem het kipgerecht Boemboe Roedjak gemaakt volgens mijn eigen recept. Lekker hoor.” 

Delen: